Ystävämme prolet, eli tavallinen kansa, on jalkautunut vuolain virroin maamme ostokeskuksiin ja muihin kulutushelvetteihin. Tässä blogikirjoituksessa jaankin tietoa kuinka toimia Näin toimitaan -protokollan mukaisesti joulukiireessä menettämättä hermoa sekoilevaan proleen. 

Sujuvan toiminnan varmistamiseksi on ymmärrettävä mahdolliset kitkaa aiheuttavat tekijät taajamissa ja kaupungeissa, sekä muualla "ihmisten ilmoilla".

Moni vuorotyötä tekevä prole on töissä joulupyhiin asti. Tavallinen oravanpyörätyöpäivä suurimmalla osalla työväenluokasta päättyy noin kello neljän ja kuuden välillä ja niinkuin tavallisinakin päivinä, se on kellonaika, jolloin prole siirtyy kauppoihin hoitamaan tarpeellisia ruokaostoksia yms.

Nyt joulunalla kuitenkin budjetti ja ostovimma on kaksin ellei kolminkertaistunut eli se tarkoittaa myös sitä, että kaupoissa vietetään kaksin tai kolminkertainen aika.

Tämä tarkoittaa, että kaupoissa on kaksin tai kolminkertainen määrä ihmisiä ja kaikki sujuu vastaavasti kaksi tai kolme kertaa hitaammin. 

Jos haluat siis mennä prolepiikin aikaan kaupoille niin suosi kellonaikoja 16-18. Jos taas haluat toimia Näin toimitaan -protokollan mukaan tehokkasti, on syytä välttää viikonloppuja ja klo 16-18 aikoja arkipäivisin. Suosi siis esimerkiksi aikoja kymmenen ja yhden välillä.

Myös lähempänä jouluna ihmiset alkavat olemaan hermostuneita joulustressistä ja käyttäytyvät arvaamattomasti. Stressi aiheuttaa myös putkinäköä, joten kirjaimellisesti saatat törmätä proleen.

Tässä vaiheessa prolea ymmärtääkseen on hyvä tietää, että joululahja rituaali liittyy suuresti konseptiin mitä nimitettäköön tässä blogipostauksessa omatunnon puhtaaksi ostamiseksi. Kaikki vuoden aikana tehdyt laiminlyönnit läheisiä ihmisiä kohtaan pyritään tasapainoittamaan kalliilla lahjoilla ja järjestämällä hyvä joulu!

Kuten jo aikaisimmissa kirjoituksissa on tullut ilmi, kaupoilla ei ole tarkoitus viettää enempää aikaa kuin on tarpeen. On siis aina tärkeää omata visio, mitä etsii mennessä kauppaan lahjaostokset mielessä. 

Näin toimit myös muiden ihmisten hyväksi, sillä et tuki kulkureittejä mietiskellessä ja keskustellessa ostanko leivänpaahtimen vai tiskiharjan.

Vaikka Näin toimitaan -protokolla perustuu rehellisesti itsekkäisiin lähtökohtiin, määrätietoinen toiminta hyödyttää kaikkia muitakin ihmisiä, jotka yrittävät hoitaa asioitaan näinä kiireisinä päivinä.

Toimiessa Näin toimitaan -protokollan mukaan myös joulukiireessä, voit säästää aikaa itsellesi ja läheisillesi, joka on joululahjana aivan omaa luokkaansa. Stressi ja sinne tänne säntäily myrkyttää vain ilmaa ja saa ympärillä olevat ihmiset voimaan pahoin. 

Mikäli Näin toimitaan -protokollan soveltamiseen liittyviä kysymyksiä tulee mieleen, niistä voimme keskustella tämän blogin kommentit osiossa.

Voit myös kysyä itseltäsi: Miten voin tehdä tämän tehtävän energiatehokkaimmin? Mitkä ovat minun prioriteettini? Mitä asioita tämän hetkinen toimintani palvelee? Voiko säästämiselle ajassa laskea rahallisen arvon ja voiko joskus rahallisesti kalliimpi ratkaisu ollakin halvempi tai kannattavampi kokonaisuuden kannalta (esimerkiksi ostamalla siivouspalvelun tänä jouluna kolmannelta osapuolelta)?

Pasi Viheraho kerran sanoi sosiaalisessa mediassa jotenkin näin: "Miten vitussa ostamalla voi muka säästää?"

Hyvää joulunodotusta! 

Terveisin, Tyler